Álom.blog

Álom.blog

Az oldalam különféle álmokkal foglalkozna. Pontosabban a ti álmaitokkal csak annyit kell tennetek, hogy leírjátok és elkülditek nekem:) Akinek van hihetetlen , élményszerű , akár vicces, szerelmes , esetleg fura álma , ossza meg velem és a többi olvasóval. :) Kíváncsian várom mennyien leszünk és érdekel ez titeket. Leveleket a bolong_17@freemail.hu emailcímemre várok:)Vagy vegyetek fel msn re mely címe ugyanaz mint az Emailé. Blog frissítése: Alkalomadtán.

Álmos Chat

Utolsó kommentek

  • Ernő88: @suzildi: Nagyon érdekes amit írtál. Én is sűrűn szoktam álmodni. Arra, hogy színes vagy fekete-fe... (2011.08.24. 15:54) Álmok,Szellemek,Megérzések...
  • suzildi (törölt): Bármilyen hihetetlen (számomra is) gyermekkorom óta álmodom éjjelente. Majdnem minden nap, és regg... (2011.08.05. 08:36) Álmok,Szellemek,Megérzések...
  • Ernő88: Érdekes történetek ezek. Nálam is voltak már hasonlók! (2010.12.01. 22:00) Szellemek
  • Ernő88: Aranyos kis cikk lett az álomfogóról:) (2010.12.01. 21:57) Az álomfogó
  • Ernő88: @$zamóca & Yoghurt: Köszönöm az elemzést! (2010.10.27. 13:34) Álomsorozat: Aranka álma (10)
  • Utolsó 20

Álomfejtés betűrendben: cenzor, cérna, cérnakesztyű, ceruza, ceruzahegy, ceruzahegyező, cet, cigány, cigaretta, ciklon (31)

2011.07.28. 22:43 :: Ernő88

Kicsit hosszú idő telt el az előző bejegyzés óta, de ami késik nem múlik, így következzen újabb 10 szó álombeli jelentése.

Cenzor: Olyan normákat erőltetsz magadra, amelyekkel nem értesz egyet.

Cérna: Szakítás, amely fájdalmat okoz. Idős ember álmában fehér cérna: messzire került gyerek jele. Gyermekálomban a fehér cérna: érzelmi elhanyagoltság. Piros cérna: szerelmi bánat. Fekete cérna: gyász, elszakadás.

Cérnakesztyű: Darázsfészekbe nyúlsz. Régi feljegyzés.

Ceruza: Alkotókedv, jó kezdeményezés. Színes ceruza: megszabadulsz egy unalmas tevékenységtől, ügyesen intézed dolgaid.

Ceruzahegy: Pontosság, precízen végzett munka. Kitört ceruzahegy: kis munkahelyi kudarc, amit érdemtelenül szenvedsz el.

Ceruzahegyező: Nők álmában: ügyeskedés, férfiálomban: kudarc.

Cet (bálna): Magabiztosság, jó fellépés, értelmes bátorság. Jól tudod képviselni a saját érdekeidet. Cethal, ha lenyel: magadban keresed a hibát; amiért egy elképzelésed nem valósulhatott meg, holott egyéb, rajtad kívülálló körülmények hiúsították meg tervedet.

Cigány: Általában szerencse. Cigányprímás: nyereség.

Cigaretta: Érdekes, hogy dohányzó ember álmában szinte soha nem fordul elő, de ha mégis valószínűleg le fogsz szokni róla. Ha felhagytál a dohányzással és cigarettáról álmodsz: az elhatározásod erős. Nem dohányzó ember álmában a cigi: kielégítetlenség.

Ciklon: Nagy meglepetés; merőben új érzelmek.

Szólj hozzá!

Álmok,Szellemek,Megérzések...

2010.11.30. 15:36 :: $zamóca & Yoghurt

A mostani bejegyzésem egyik része Joghurt nővéremtől származik vele történtek meg ezek a dolgok: "Anya elment korán reggel dolgozni, 5 óra körül így én egyedül maradtam a lakásban és recsegést hallottam az ágyam végéből pedig meg sem moccantam oO". Olyan érzésem volt mintha leült volna valaki az ágyamra. Egy hétre rá, ülünk anyával az ágyamon, és egyszer csak tapsolást hallottunk a szobám végéből... (egyikőnk sem tapsolt).
Volt olyan esetem is, hogy felkelek reggel és égett a konyhában a villany pedig anya azt mondta lekapcsolta. A legutóbbi ilyen fura esetem az volt, amikor feküdtem le aludni,
magamra húztam jól a takarót és azt éreztem mintha valaki húzná lefelé rólam.... pedig egyedül voltam a szobámban. Kicsit fura dolgok. (Barátnőm története volt)

De mindazt már korábban is leírtam, velem is történtek már hasonló dolgok. Meg ne feledkezzem van még pár dolog ami szerintem említésre méltó lenne: AZ álmok és a szellemek. Vajon, hogy jönnek az álmokhoz a szellemek? A válasz egyszerű. A szellemek képesek álmokat gerjeszteni, közvetíteni a tudatalattinknak. Ez a jelenség zömében azoknál fordul elő akik elveszítették már családtagjukat vagy bárkit aki nagyon közel állt hozzá. Ők üzennek nekünk az álmokkal amit nem tudtak elmondani vagy megtenni életükben így adják a tudtunkra, érdemes odafigyelni álmainkra.

A másik fontos téma a Megérzések. Sokszor volt olyan, hogy megéreztem dolgokat mint például a dolgozatom jegyét, egy busz kimaradását, veszekedéseket és előfordult, hogy halálesetet is:( Egyik nap felkeltem egy fura görccsel a gyomromban, egész nap kellemetlen volt a hangulatom, rossz előérzetem volt. Tudtam aznap történni fog valami. Történt is...Hazaérve kissé megnyugodtam, hogy hazaértem nem történt semmi rossz, mire apám azzal a lesújtó hírrel fogadott, hogy a szeretett nyuszim (András) meghalt, a szomszéd kutyája megette.:( Mikor megtudtam nem tudtam mást mondani csak annyit: MEGÉREZTEM! Nem azt, hogy mi fog történni, csak azt tudtam, hogy valami fog történni...érdemes hallgatni a megérzéseinkre. Lehet, hogy nem mindegyik jön be, de érdemes odafigyelnünk rájuk.

2 komment · 1 trackback

Szellemek

2010.11.29. 19:45 :: $zamóca & Yoghurt

Egyik kedvenc témám a szellemek. Nagyon sokszor teszik fel nekem azokat a kérdéseket, hogy Léteznek? És ha igen miért nem látja őket mindenki?-Ezek nagyon jó kérdések. Mindenki maga dönti el, hogy hisz-e bennük. Én személy szerint hiszek bennük előző cikkemben már leírtam, hogy én kezdetben szkeptikus voltam minden misztikus dologgal szemben de néhány eseménysorozat hatására elkezdtem hinni bennük. Első ilyen esetem 13 éves koromban történt a barátnőmnél aludtam amikor suttogást hallottam megkérdeztem a barátnőmet, hogy ő hallotta-e? Ő már aludt...ekkor még nem törődtem vele elkönyveltem magamban, hogy biztosan csak szórakozni akart velem a barátnőm. De egyre gyakrabban fordult velem elő. Pl sokszor van olyan, hogy egyedül vagyok a lakásban és szellőt érzek, pedig az ajtó ablak zárva. És a különleges eltűnéseket még nem is említettem. Csomószor fordult elő velem, és megesküdtem volna rá, hogy egy adott tárgyat a polcomra raktam, MAJD MIUTÁN ELFORDULTAM HIRTELEN MINTHA ELTŰNT VOLNA! Hosszas keresgélés után megtalálom a POLCOMON ahol eredetileg is hagytam! Mikor egyedül vagyok a lakásban gyakran fordul elő, hogy az az érzésem támad:NEM VAGYOK EGYEDÜL. Ilyenkor mindig gyakran nézek a hátam mögé, s van hogy meggyújtok egy fehér gyertyát vagy egy füstölőt általában ez segít. Nem tudom, hogy mit akarnak tőlem a szellemek ha egyáltalán azok. Azt tudom, hogy nem vagyok egyedül. De ez csak az én vélemyényem, ezek a dolgok velem történtek meg, nem várhatom el senkitől, hogy higgyen és ossza a nézeteimet csak szerettem volna egy átfogó képet adni mégis erről az egész szellemes témáról.

http://users2.ml.mindenkilapja.hu/users/ezoandminden/uploads/sorelvalaszto10l.gif

 

1 komment

Az álomfogó

2010.11.27. 18:50 :: $zamóca & Yoghurt

http://chily.freeblog.hu/files/dream-catcherwhite.jpg

Ezt, a rossz álmokat elűző, jó álmokat vigyázó erőteret sugárzó tárgyat hagyományosan a Cherokee és a Kiowa indián törzsek tagjai készítették. Az álomfogó tehát a különböző indián hagyományokban gyökerező, természetes anyagokból készült, kör alakú háló, amely megfogja az ember jó álmait, ezzel adva erőt, hogy könnyedén, békésen éljen.

De személyes tapasztalataim is eme tárgy hitelességét bizonyítják nekem valóban használt:)Kezdetben nagyon szkeptikus voltam minden ilyen ezotériás dologgal szemben mert azt gondoltam hogy csak mende-monda kitaláció amit a szenilis nagyszülőink a mi szórakoztatásunk érdekében mesélnek minduntalan.De egy nap a barátnőm névnapomra ajándékozott nekem egy álomfogót,aminek kezdetben nem nagyon örültem hisz én akkor még nem hittem az ilyenekben. De miután kitettem az ágyam fölé érdekes módon mintha tényleg jobban aludtam volna...én elkezdtem hinni az álomfogóban de persze mindenki maga dönti el hogy miben hisz:)

 

"A pókhálót imitáló szerkezetben fennakadnak a rémálmok, a jók pedig a középső lyukon át szabadon közlekedhetnek, a lelógó tollakon egyenesen az álmodó fejébe áramolva. A hagyomány szerint, az álomfogó-készítéshez a gondolatok terén tisztaságra, a lélekben pedig békességre van szükség, mert amilyen energiákkal készül az álomfogó, olyanok uralkodnak majd benne elkészülte után.

Akár hiszünk ebben, akar nem, mindenkeppen mutatós és egzotikus lakásdíszt készíthetünk, mely a falra akasztva is jól mutat, ágyunk fölé lógatva pedig funkciója szerint működhet."

1 komment

Álomfejtés betűrendben: cápa, cár, cégtábla, cékla, cella, celofán, céltábla, cement, centiméter, centrifuga (30)

2010.11.08. 22:38 :: Ernő88

Hosszú szünet után ismét jelentkezem újabb 10 szóval, aminek természetesen az álombeli jelentését is elolvashatják. Remélem hasznos lesz mindenki számára.

CÁPA: Általában rossz partnerkapcsolat. Női álomban: harag, irigység, rosszindulat. Férfiálomban: zsörtölődő, rideg feleség vagy partner. Döglött cápa: szabadulni akarsz valakitől, de tartasz a haragjától. Nők álmában a döglött cápa jelent olyan barátnőt, aki ha akar, tud kellemetlenséget okozni, ezért alárendelt helyzetben vagy vele szemben.

CÁR: Családi perpatvar, hatalmaskodó, kíváncsi hozzátartozó.

CÉGTÁBLA: Társasághiány; gátlás; nem tudod felhívni magadra a figyelmet, bár érdemes vagy arra.

CÉKLA: Nyakas szerető; civódás; szerelmi presztízsharc.

CELLA: Kimerültség. Olyan programjaid voltak, amiken nem szívesen vettél részt.

CELOFÁN: Beavatottnak érzed magad, úgy gondolod, sokat tudsz

CÉLTÁBLA: Tévedés, melléfogás; nem játszod jól a szerepedet.

CEMENT: Megoldhatatlan feladat.

CENTIMÉTER: Időhiány.

CENTRIFUGA: Időhiány.

Szólj hozzá!

Álomsorozat: Aranka álma (10)

2010.09.20. 23:32 :: Ernő88

Egy Kedves Olvasó, Aranka küldte be nekem az álmát ide a blogba. Aranka elmondása alapján ez az álom nyomasztó. Örül, hogy végre felébredhetett ebből az egészből. És meglepő számomra, hogy ennyire részletesen emlékszik az álom tartalmára, és a benne szereplő tárgyakra, emberekre. Aranka valószínűleg kiváló és pontos megfigyelő. Az álom beküldéséért jöszönetet mondanék. És próbáljuk meg együtt megfejteni a jelentését ennek az érdekes álomnak!

Kedves Szerkesztő!
 
51 éves,januárban térdműtéten átesett nő vagyok, még mindíg csak lábadozom, az orvosszakértői vizsgálaton most minősítettek 80%-os, II. fokozatú rokkantnak, amit elég nehezen élek meg.
 
2010. szeptember 12-én hajnalban álmodtam a következőket:
 
Utaztam egy járművön, ami egy zárt teherautó platójához hasonlított, ablakai voltak, de mind be volt függönyözve, csak egy vékony kis csík volt felül és oldalt, amin ki lehetett látni. Az autó hátuljába mindenféle lomok voltak bepakolva, mint például elromlott mosógép, ami be volt takargatva, hogy ne lássa senki. Az utazás elején valamiért mégis úgy gondoltam, hogy repülőn utazom, de amikor kinéztem a vékony kis csíkokon a függöny mellett, láttam, hogy nagyon lassan haladunk.
A következő jelenet vidéken egy teljesen különálló házban játszódik, nincsenek házak körülötte, egy nagy zöldellő füves rét van körülötte.
A házban van egy öregasszony és a fia, a fia felnőtt, szellemi fogyatékosnak nézem, a külseje drabális, ijesztő csúnya nagy fogakkal, agresszívan viselkedik.
Ennek a háznak van egy felső szintje, ahová kívülről, egy létrán lehet felmenni, ami vasból van, a   létra rozsdás, olajos, piszkos,büdös, s ahogy megfogom a létrát, hogy kapaszkodjak, csupa kosz lesz a kezem, utána a piszkos kezem nézegetem undorodva, érzem azt is, hogy büdös, és gyorsan megmosom a kezem. Ez a kéz bepiszkolódás és megmosás többször megismétlődik, mikor is egyszer csak megunom, és azt mondom, én többet nem vagyok hajlandó hozzányúlni ehhez a koszos létrához, inkább nem megyek fel.
Szerepel benne egy fiatal lány is, akivel összebarátkozom, és megegyezünk, hogy nála fogok lakni, aztán vele megyek át a nagy füves, zöld réten. Ezzel a lánnyal úgy ismerkedek meg, hogy adok neki egy régi, de nagyon szép ruhámat és azt mondom, hogy nem kell kifizetnie, ez egy bordó, virágos, kötött ruha (mostanában sokszor álmodom, hogy öltözködök, kiválasztom, hogy mit veszek fel és ez általában mindig vörös, vagy piros és elegáns).
Alapjában ez egy nyomasztó álom volt, jó volt belőle felébredni.
 
Köszönöm, ha ezt segítenek értelmezni, üdvözlettel:
S. Aranka

2 komment

Álomfejtés betűrendben: bár, barack, barackfa, baracklekvár, bárány, báránybőr (29)

2010.09.17. 19:06 :: Ernő88

Üdvözlöm a Kedves Olvasókat! Ideje kitennem pár új szót és jelentését is, úgyhogy ezúttal olvashatók is, és hamarosan jön egy álom, amit én álmodtam nem régen.

Bár: Régi ismerős váratlan megjelenése.

Barack: Fiatalság utáni vágyakozás; meghatottság.

Barackfa: Kis megszégyenülés, zavar.

Baracklekvár: Zsugoriság, gyűjtögetés.

Bárány: Ha fehér: vidám napok, ha szürke vagy fekete: szerelmi kaland.

Báránybőr: Földre terítve: gondtalan napok; lebegő báránybőr: gyanakvás; tévedés.

Tehát hamarosan jövök a blogon egy saját álommal is.

Szólj hozzá!

Álomfejtés betűrendben: burgonya, butik, buzogány, bába, bábu, bádog, bál, bálvány, bánya, bányató (28)

2010.09.02. 11:30 :: Ernő88

Kicsit hosszú távollét után, köszöntöm újra az Álom.blog olvasóit, és remélem a blog folytatása után is hű olvasóim maradnak még. A blog szünetelésének oka pedig az, hogy van egy olyan blogom, ami napi frissítéssel megy, és elég fárasztó néha. De a visszatéréssel, rögtön folytassuk is a blogot egy álomsorozat rész folytatásával. Lássuk a 10 szót:

BURGONYA :Az egyszerűsítésre hajló, de egészséges gondolkodásmód.

BUTIK - Magánéleti zűr, amin nehezen leszel úrrá.

BUZOGÁNY - Alkotókedv, tettvágy; cél, amelyet túl hamar akarsz elérni.

BÁBA - Újdonság.

BÁBU, BÁBSZÍNHÁZ - Alakoskodás; átlátsz valakin, de ezt nem teheted szóvá.

BÁDOG - Unalmas napok, egyhangúság.

BÁL - Megakadályoznak abban, hogy valami kellemesnek hitt eseményen részt vegyél. Bálterem, ahol régi divatú ruhába öltözött emberek táncolnak: unalmas napjaidért a környezetedet teszed felelőssé, pedig lehet, hogy Te vagy fásult.

BÁLVÁNY - Nem korrekt eszközökkel rivalizálsz; valakinek okkal, ok nélkül - a romlására törsz, és mindezt rossz lelkiismerettel teszed. Fiatalasszony álmában az anyóssal szembeni rossz érzések. Fiúálomban: szigorú édesanya, akit tisztelni kell.

BÁNYA-Titkos vágyak, amelyek nem teljesülhetnek. Aranybánya: talán szeretnéd mások értékeit a magadénak tudni, irigyelsz valakit. Sóbánya: gazdaságosság.

BÁNYATÓ - Ismeretségi körödben rátalálsz valakire, akire eddig nem fordítottál elég figyelmet.

Szólj hozzá!

HAMAROSAN...

2010.08.20. 21:21 :: Ernő88

Az Álom.blog hamarosan folytatódik!!!!!!!!!!!!!!

Szólj hozzá!

Álomfejtés betűrendben: Borzalmas álom, boróka, boszorkány, bot, boy, bronz, brüsszel, bukfencezni, bulgária, bunda (27)

2010.06.06. 13:16 :: Ernő88

Na sziasztok! Újabb 10 szóval gyarapítom Álomfejtés kisszótáromat:)

BORZALMASAT álmodni - Próbálj visszaemlékezni valami részletre az álmodból és keresd ott És örülj, hogy felébredtél!

BORÓKA - L. Bogyó.

BOSZORKÁNY - Női álomban: általában az anyós jelképe. Férfiálomban: megszerelmesedés. Lásd még SEPRŰNYÉL.

BOT - Szigorúság. Ha ráutalódsz, nem tudsz nélküle haladni vagy állni: nők álmában: gyámoltalanság; a szenvedéshez való vonzódás; szeretsz ügyetlenségeddel másokat felbosszantani, férfiálomban: gyengeség, amelyet szégyellsz.

BOY -Elmulasztottál visszaadni egy kölcsönkért holmit.

BRONZ - Hátrányos helyzet.

BRÜSSZEL - Könnyelműség.

BUKFENCEZNI-Valakit ki kell engesztelned. Bukfencező állat: szomorúság.

BULGÁRIA Vidáman végzett munka, kedvtelés. Kertészkedés.

BUNDA Minél selymesebb és puhább, annál nagyobb könnyelműség, pénzköltés. Férfiálomban: bohém életmód. Női álomban: jószívűség, könnyedség és felelőtlenség.

Szólj hozzá!

Álom a dinamittal!

2010.06.03. 15:34 :: Ernő88

Nem régen volt egy olyan álmom, amiben dinamit is szerepelt. Majd utána nézek már a jelentésének, mert az igazat megvallva, még nem álmodtam vele:) Az álom egyébként nagyon diliség volt, szóra sem érdemes, és fel se robbant az álomban. Megint egy buta álomnak tűnik ez! Vagy mégse?

2 komment

Álomfejtés betűrendben: bolhacsípés, bonbon, boncolás, bor, bordó, borogatás, borosta, borostyán, borotva, bors (26)

2010.05.29. 21:27 :: Ernő88

Nagy nehezen, de újra olvashatják az Álom.blog kedvelői a legújabb részét az Álomfejtés sorozatunknak:

BOLHACSÍPÉS - Váratlan ajándék.

BONBON - Rendszeretet - szinte már túlzott takarékosság.

BONCOLÁS - Kérlelhetetlenség; logikusan szervezett ármánykodás.

BOR - Könnyebb betegség, rendszerint meghűlés, hőemelkedés. Borospince: lelki gyógyulás, kilábalás egy bajból.

BORDÓ (szín) - Unalmasnak tartod magad, pedig szórakoztató szeretnél lenni.

BOROGATÁS - Hiányérzet, társtalanság-érzés.

BOROSTA- Lásd SZAKÁLL.

BOROSTYÁN - Rugalmatlanság, türelmetlenség; dédelgetett és téves emlékek.

BOROTVA villanyborotva is - Női álomban: agresszivitás, uralkodni vágyás, kisajátítási törekvés. Hidegség. Valakit az igádba akarsz hajtani. Férfiálomban: fenyegetettség, megbántottság, veszélyérzés vagy súlyos önvád. Borotválkozás közben megvágod magad: bűntudat, lelkiismeretfurdalás. Borotválatlanak lenni: szégyenkezés. Bajuszt leborotválni: úgy érzed, hiába udvarolsz. Szakállt leborotválni: rossz szexuális kapcsolat. Ha álmodban leborotválod a szakállad és utána egy ismeretlen arcot látsz a tükörben: nagyon unod a partneredet és ő nem bíztat sok j óval.

BORS - Sürgés-forgás; annyi apró szabályt állítasz fel magadnak és másnak, amelyet képtelenség betartani.

Szólj hozzá!

Kaparós sorsjegy!

2010.05.24. 20:47 :: Ernő88

Így van, a címben minden benne van:D Az álmomban egy ilyen sorsjeggyel álmodtam, és nem tudom miért, de elmegyek a postára és megkísérlem 200Ft-ért a szeencsém és kaparok egyet:D Hátha az álmom utal valamire. Talán milliomos leszek.:D  Ha nem akkor ha legközelebb ilyennel álmodok, jobb lesz elfelejtenem...

Szólj hozzá!

Igaz álmok!

2010.05.21. 12:39 :: Ernő88

Sziasztok olvasók!

Nem tudom miért, de úgy vettem észre mintha az álmaim meg is valósulnának mostanában. Egész érdekes álmaim vannak és mikor eltelik egy-két nap, azt veszem észre, hogy ez megtörtént. Na persze lehetséges, hogy ez csak egy véletlen egybeesés, na de ismerjük a mondást: Véletlenek nincsenek...

1 komment

Álomfejtés betűrendben: blúz, bogyó, bogáncs, bogár, bohóc, bohócruha, bojt, bokor, boksz, bolha (25)

2010.05.17. 15:48 :: Ernő88

25. rész következik az álomfejtésből. Nézzük a mai adagot:

BLÚZ - Vásárlás; simulékonyság. Sok mindent megbocsátasz magadnak.

BOGYÓ - Takarékosság, aggályoskodás.

BOGÁNCS - Bosszúság. Bogáncs, ami a hajadba akad: igazságtalanul megbántottak.

BOGÁR - Tisztázatlan helyzet.

BOHÓC - Keménység; céltudatosság.

BOHÓCRUHA - Szentimentalizmusnak, érzelmességnek álcázott számítás; ridegség, álságosság, amelynek hol ki vagy téve, hol magadon uralkodnak el. Gyermek-, kiskamaszálomban: túl szigorú szülők, akik merevségükkel apró hazugságokra kényszerítik a gyereket.

BOJT - Ruhán: leégés, kis megszégyenülés.

BOKOR - Csodavárás.

BOKSZ nem sportember álmában -Akadályoznak valamiben; nem jutsz szóhoz. Hátrányos helyzetben érzed magad.

BOLHA - Nyereség.

Szólj hozzá!